Någonting för varje månad

Någonting för varje månad

Januari – maj är Islands kultursäsong, sprängfylld med med musikevenemang, ballett- och teaterföreställningar, utställningar mm. I februari arrangeras bl. a ”þorrablót”; en historisk vikingased med typiska isländska delikatesser. I februari arrangeras också mat- och dryckesfestivalen “Food and Fun”, med internationellt och nationellt kända köksmästare, samt “Bolludagurinn”, motsvararande Fettisdagen.

Högtiden “Påsk” firas i slutet av mars och är ett musikalisk evenemang för hela familjen. Mellan april och september är det fågel- och fiskesäsong, då främst laxöring fiskas i alla olika älvar och sjöar. Även valskådningssäsongen drar igång i april och sträcker sig fram till oktober.

I maj – juni infaller den årligen återkommande kulturfestivalen “Reykjavik Art Festival” som bjuder på ett brett kulturellt program med bland annat internationella och nationella artister. Juni bjuder på “Arctic Open International Golf Tournament”, som går av stapeln i Akureyri precis söder om polcirkeln. Här går att spela golf i dagsljus hela dygnet!

Den 17 juni firas Islands nationaldag, och under juni-augusti går det att springa olika maratonlopp i storslagen natur. De senare delarna av sommaren bjuder även på “De handelsanställdas helg”, “Gay pride” och “Reykjavíks kulturnatt”, och i september – december går det att ta del av Reykjavik Jazz Festival, Reykjavik International Film Festival, Iceland Airwaves Festival, jul- och nyårsfiranden mm.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante