Sport- och fritid

Sport- och fritid

Den fornnordiska brottningen “”glima””, med anor ifrån vikingatiden, räknas som landets nationalsport. Det är fortfarande en sport som utövas flitigt. En annan stor och populär sport och fritidssysselsättning är golf, vilket spelas av såväl invånare som besökare under våren och sommaren.

För den som önskar spela golf under midnattssolens sken går det att delta i den årligen återkommande golftävlingen “”Midnattgolf på Island – The Arctic Open””. Det arrangeras dessutom en stor internationell golfturnering i slutet av juni, där man går 36-hål med start precis före midnatt. Föredrar man att cykla går det utmärkt att hyra cykel runt om i landet, i synnerhet i och runt Reykjavík. Cykel- och vandringskartor finns på den lokala turistinformationen.

För islänningar är avkoppling en viktig del av vardagen, det är både enkelt och välgörande att besöka någon av alla varma källor för att ta ett stärkande och avstressande bad. Då vattnet värms upp naturligt under mark, kan det ibland bli så varmt som 40 °. Det är rikt på mineraler, vilket gör att det har en alldeles särskild klarblå färg.

För utomstående är naturupplevelse oftast den starkaste; många vittnar om att de sovit bättre än någonsin under tiden på ön. Kombinationen frisk och klar luft, färsk och nyttig mat samt fysisk aktivitet gör uppenbarligen susen både för kropp och själ.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante