Utforska Islands magiska natur

Utforska Islands magiska natur

Island är ett av världens vackraste länder med magisk natur och fascinerande sevärdheter. Ofta beskrivs Island som världens vackraste plats och många har det som ett drömresmål. Om du har turen att besöka denna fantastiska plats bör du se till att packa rätt för att få ut så mycket som möjligt av resan. Här får du de bästa tipsen på hur du på bästa sätt kan utforska Islands magiska natur.

Packa rätt verktyg

Island är en helt unik plats med naturupplevelser som inte är av denna värld. Glöm inte att packa ett mikroskop eller stereolupp i resväskan. Med dessa verktyg har du möjlighet att studera insekter, stenar, växter, alger och andra spännande organismer som du kan hitta på Island. Hos Astro Sweden hittar du ett brett utbud av mikroskåp för nybörjare online. De passar även utmärkt för barnfamiljen eftersom även småbarn kan använda dem. Små barn har framför allt glädje av stereolupper som ger en förstoring på mellan 10x upp till 100x. Stereolupper passar utmärkt för att undersöka lavar, löv, insekter och stenar på Island. Lite större barn, från cirka 9-10 års ålder, kan använda mikroskop och studera objekt på cellnivå. Island är fullt av spännande sevärdheter och med rätt verktyg kan ni uppleva ön in i minsta detalj.

Bästa tiden att besöka Island

Island är härligt att besöka året om, men precis som i Sverige är vinterhalvåret kallt och mörkt. Sommaren, framför allt juni-augusti, är generellt sett den bästa tiden att besöka island. Temperaturen brukar vara runt 15 grader vilket gör det utmärkt att utforska ön.

dante