Sevärdheter på Island

Sevärdheter på Island

Island beskrivs ibland som en av de allra vackraste platserna i världen. Landet bjuder nämligen på naturupplevelser utöver det vanliga. Hit går den ultimata drömresan för många svenskar, men resan kostar en hel del. Inte minst är växlingskursen ganska hög och själva resan kräver en del planering. Läs mer om sevärdheter och resebudget här.

Reskassa

För att verkligen kunna unna sig att utforska Islands mångsidiga natur och samtidigt ta del av kulturlivet i Reykjavik är det en god idé att sätta undan pengar till budgeten innan avresedatum. Det finns en hel del man kan göra för att skaffa sig ett bättre ekonomiskt utgångsläge och ett av tipsen är att se över försäkringar och elavtal. Göta Energi är ett elbolag som erbjuder Billig el som garanterat ger dig mer över i plånboken.

Den blå lagunen

Heta källor, böljande gröna dalar, vackra fjäll och lavafält är en bråkdel av alla sevärdheter på Island. Oavsett om man besöker landet under en weekend eller en hel vecka får man inte missa Blue Lagoon som är ett populärt spa av heta källor med turkost vatten.

Gullfoss

Det vackra vattenfallet Gullfoss är bara en av alla de spektakulära naturfenomen på Island som bara måste besökas. Hit reser tusentals turister varje år för att se hur vattnet forsar ner i den imponerande ravinen i glaciälven som kallas Hvila.

dante