Åka på semester till Island

Åka på semester till Island

När det kommer till att åka på semester så finns det extremt många alternativ att välja bland. En del väljer att åka till byggmax och köpa material till sin sommarstuga i skärgården. Medan andra väljer att åka till Gran Canaria eller Cypern. Vad många inte tänker på är att Island är ett otroligt vackert alternativ om man vill prova något nytt och unikt. Således kommer denna artikel gå igenom några av de allra vackraste platserna på Island.

Likheter med Sverige

Vad som gör Island unikt för svenskar är att landet har extrem många likheter med Sverige. Island har bland annat de fina röda stugorna med vita knutar, och de har även en liknande matkultur. Språket är till viss del också likt det svenska, och om man lyssnar noggrant kan man göra att vissa ord är mycket lika.

Naturen är fantastisk

Det allra finaste med Island är den fantastiska naturen. Landet har en mängd olika glaciärer och nationalparker. I nationalparkerna finns en mängd olika sjöar och berg, vilka gör att landskapet ser otroligt ut, nästan som i en film. Detta gör att många som har varit på Island säger att det finns ingen natur som kan slå den. Island har också en mängd olika vulkaner, vilka kan besökas. Som tur är, är de flesta inte aktiva längre. Men det finns också en del som är det.

Den blå lagunen

Ett av de allra mest populära resmålen i Island är Den blå lagunen. Detta är en stor sjö som är uppvärmd av jorden, vilket gör det mycket unik. Hit åker många turister för att bada och njuta av livet. Vad många dock inte vet är att lagunen luktar illa på grund av svavelgaser som kommer från jorden.

dante