Att ta sig runt på Island

Att ta sig runt på Island

Island är en väldigt vacker ö. Både i byarna och ute på landsbygden finns det en hel del saker att titta på. Men hur kan man egentligen ta sig runt på ön för att se allt det vackra på nära håll?

Köra bil på Island

Det är svårt att ta med sig en egen bil till Island. Även om man har ett avtal med Mitsubishi privatleasing kan det vara en fördel att lämna den bilen hemma. På Island finns det fina hyrbilar att låna och hyreskostnaden är inte så hög. Minimiåldern för att hyra bil är 18 år och föraren ska ha haft körkort i minst ett år. Om föraren är under 25 år tillkommer extra avgifter. Att köra bil på Island är inte speciellt komplicerat. Det kan dock vara klokt att komma ihåg att den högsta hastigheten på ön är 90 km/h men det är sällan bra att köra så fort. De mindre vägarnas skick kan också vara lite bristfälligt. Det bör man som förare ha koll på.

Turridning med islandshäst

Ett annat sätt att ta sig runt ön på är genom turridning på islandshästar. Det här är en inhemsk hästras. Rasen är liten men stark. Den bär utan problem en vuxen människa. Dessutom är den oerhört säker på foten. Hästarna som används för turridning är väldigt snälla och det här är verkligen ett transportsätt som gör att man kommer nära naturen.

Turistbuss

Ett annat sätt att ta sig runt är genom att åka turistbuss. De här bussarna åker runt på ön och stannar vid olika sevärdheter. Det här är dock ett transportmedel där man inte själv kan välja var man ska stanna.

dante