Så ska du planera inför din resa till Island

Så ska du planera inför din resa till Island

Att åka till Island är alltid ett äventyr. Det spelar ingen roll vilken årstid du åker dit, du kommer alltid få en magisk upplevelse på Island. På somrarna kan du vandra bland varma källor och gamla vulkaner och under vintern kan du få uppleva glaciärer och norrsken.

Vad måste du ta med dig?

När du packar inför din resa till Island finns några saker du alltid bör ta med, oavsett vilken tid på året du åker. Förutom kläder efter väder är det även viktigt att du tar med en bra powerbank som du kan använda för att ladda mobilen under vandring, eller under utflykter på vintern när batteritiden försämras på grund av kylan. Det absolut viktigaste att ta med är dock en kamera. Islands natur är något utöver det vanliga och du kommer garanterat vilja ta några foton att spara som minnen från din resa. Du bör självklart även ta med en liten medicinväska ifall något skulle hända under resan. I den väskan ska du alltid ha smärtstillande tabletter, nässpray, plåster, piller mot magsjuka och allergimedicin om du vet med dig att du har allergier.

Så upplever du Island på bästa sätt

Under din semester på Island finns det så oerhört mycket att se och uppleva, så du bör lägga upp en plan innan du åker dit. Antingen lägger du upp en vandringssträcka med lagom etapper per dag eller så planerar du en bra rutt för en roadtrip runt ön. Försök att se så mycket du bara kan och orkar så att du inte missar något och ångrar dig i framtiden. Du kan även ta en förbestämd guidad tur som tar dig till de stora turistattraktionerna, så att du själv slipper tänka på upplägget. Då kan du bara lita på att din guide hämtar upp dig och tar dig dit du ska åka så att du själv kan njuta av hela upplevelsen.

dante